Algemene informatie

Aangeraakt te worden is voor veel mensen prettig. Dat is ook afhankelijk van hoe dat gebeurt. Wanneer ik u masseer geeft dat een aanraking met respect en volle aandacht. Ik masseer vanuit een holistische visie met oog voor u als gehele persoon, uw lijf verbonden met denken en voelen. Na een massage ervaart iemand vaak rust en niet alleen het lichaam, maar ook het voelen en denken kunnen tot rust gekomen zijn.

Lichamelijk heeft een massage effect op de bloedsomloop, de stofwisseling, en de lymfestroom; het kan een pijnverminderende werking hebben en de spanning in de spieren verminderen. Massage beïnvloedt de huid en de lichaamstemperatuur. Afhankelijk van uw omstandigheden en de massagevorm die ik met u kies, kan het een stimulerende of rustgevende werking hebben. Ook kunt u zich door een massage bewust worden van gevoelens die u voordien nog niet had opgemerkt.

In de intake tijdens de eerste behandeling, maar ook voorafgaand aan elke volgende massage overleggen we – rekening houdend met uw klachten of wensen – welke massage ik u ga geven.