Even voorstellen

 

Mijn naam is Marianne de Veer. Ik ben geboren in Lichtenvoorde in de Achterhoek en daar opgegroeid tot ik naar Arnhem vertrok toen ik 18 was. Daarna heb ik op verschillende plaatsen gewoond en gewerkt, steeds in Gelderland.
Nu woon ik met een kat en een kooikerhondje in Zevenaar, Alessandria 4, waar ik ook mijn praktijkruimte heb.

Ik ben opgegroeid in een gezin, waarin ik al heel vroeg ben gaan zien dat mensen meer zijn dan wat zij in eerste instantie uiterlijk tonen. In een sfeer van 'werken, niet zeuren en geen aandacht besteden aan je gevoel' heb ik het luisteren naar signalen van mijn lichaam niet van huis uit meegekregen. Dat heb ik later moeten leren. Daardoor kan ik me goed verplaatsen in mensen die niet gewend zijn naar hun lichaam te luisteren.
Al vroeg leerde ik respect te hebben voor alles wat leeft. Mijn aandacht richtte zich vooral op mensen en dieren.

Ik deed de opleiding tot onderwijzeres. Daarna volgde een opleiding tot verpleegkundige. Deze opleidingen haalden grote bewondering en verwondering in me naar boven, voor het menselijke lichaam (anatomie), voor de mens als geheel, voor het leven.
Vanuit die verwondering en diepe interesse, gekoppeld aan mijn eigen groei en wat ik in het leven zelf te verwerken kreeg, heb ik me verder ont-wikkeld en ben ik opgeleid tot psychosociaal werker en maatschappelijk werker. Ik volgde vele cursussen. Op het gebied van aanvullende geneeswijzen waren dit 'Etherische oliën en Bach Bloesems voor dieren' en cursussen 'Touch for Health'. Het verbreedde mijn kijk op gezondheid en gezondheidszorg.
Ik heb vele jaren gewerkt in de reguliere gezondheidszorg - voornamelijk revalidatie en ouderenzorg - en in de welzijnssector (opvang van asielzoekers).

Persoonlijk kies ik al lange tijd voor een integrale gezondheidszorg; een gezondheidszorg waarin vanuit een holistische visie plaats is voor reguliere en aanvullende geneeswijzen.
Zo kwam het dat ik in 2006 ben gestart bij Holos, academie voor massagetherapie. Ik behaalde daar mijn diploma voor erkend masseur en blijf me daar verder bekwamen om u steeds beter te kunnen begeleiden.
In deze opleiding heb ik ontdekt dat ik me mijn hele leven al beziggehouden heb met de fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van ons leven, steeds echter benaderd als onderscheiden facetten. Nu heb ik geleerd hoe al deze aspecten met elkaar in wisselwerking zijn en zich in ons lichaam laten zien.